Νέος turbo κινητήρας βενζίνης 1.3 TCe για το Dacia Duster

Αποκτήστε τώρα το δημοφιλές Dacia Duster με το νέο κινητήρα βενζίνης με κορυφαία απόδοση 130 και 150 ίππων

Το Dacia DUSTER αποτελεί το πιο εμπορικό μοντέλο της Dacia και το πρώτο SUV της ευρωπαϊκής αγοράς σε πωλήσεις λιανικής. Η δεύτερη γενιά του, έχει ήδη κατακτήσει μία από τις πρωταγωνιστικές θέσεις πωλήσεων ανάμεσα στα σύγχρονα crossover και στη χώρα μας, ενώ έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην αύξηση των πωλήσεων της Dacia στην Ελλάδα κατά σχεδόν 50%, για το 1ο 4μηνο του έτους, σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Το Dacia DUSTER αποτελεί σημείο αναφοράς για την αντοχή του, την πρακτικότητα και την απτή ποιότητά του, που πλαισιώνεται από ένα κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας σε όλες τις εκδόσεις του.

Η μεγάλη απόσταση από το έδαφος, η σχεδίασή του με δυναμικές λεπτομέρειες, αλλά και το κορυφαίο σύστημα τετρακίνησης που το εξοπλίζει του εξασφαλίζουν απρόσκοπτη πρόσβαση σε ποικιλία εδαφών, τονίζοντας τον πλήρη χαρακτήρα του. Συνολικά, το Dacia DUSTER μπορεί και προσφέρει το πιο πλήρες πακέτο προσόντων της αγοράς, αλλά, πάντα, σε ασυναγώνιστες τιμές, σε όλο το εύρος της γκάμας του.

Dacia Duster 1.3 TCe

Τώρα, το Dacia DUSTER έρχεται εφοδιασμένο με τον πιο σύγχρονο turbo κινητήρα βενζίνης στην αγορά, τον κορυφαίο Energy 1.3 TCe. Πρόκειται για το αποτέλεσμα της συνεργασίας της Συμμαχίας του Groupe Renault με την Daimler, για ένα κινητήριο σύνολο που εγγυάται τη μέγιστη οδηγική ευχαρίστηση, προσφέροντας υψηλή ροπή από τις χαμηλές στροφές, συνεχή παροχή της ροπής μέχρι το υψηλό φάσμα στροφών, αλλά και χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών CO2. Στην πράξη αυτό σημαίνει κορυφαία ιπποδύναμη 130 και 150 ίππων, κορυφαία ροπή 240 ή 250 Nm, ανάλογα την έκδοση, αλλά και χαμηλές τιμές μέσης κατανάλωσης από 6,0 έως 6,4 λτ./100 χλμ. Παράλληλα, και οι επιδόσεις του Dacia Duster 1.3 TCe είναι συναρπαστικές, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 200 χλμ./ώρα (έκδοση 1.3 TCe 150). Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιδόσεις αυτές είναι οι καλύτερες στη γκάμα του μοντέλου, ενώ ο νέος κινητήρας συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων.

Η κορυφαία απόδοση και τα χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων είναι αποτέλεσμα μιας δέσμης προηγμένων τεχνολογιών, που έχουν την βάση τους στην τεχνογνωσία που έχει αποκτηθεί από την επιτυχημένη, πολυετή εμπλοκή του Groupe Renault στη Formula 1.

Ενδεικτικά, ο Energy 1.3 TCe αξιοποιεί την τεχνολογία Bore Spray Coating, όπου οι κύλινδροι επικαλύπτονται με ειδικό υλικό για τον περιορισμό των τριβών και την καλύτερη μεταφορά της θερμότητας, με αποτέλεσμα τη βελτιστοποίηση της απόδοσης.

To καύσιμο ψεκάζεται απευθείας στον κύλινδρο με πίεση αυξημένη στα 250 bar, την ώρα που ο θάλαμος καύσης έχει ειδικό σχεδιασμό που επιτρέπει τη βέλτιστη ανάμειξη του καυσίμου με τον αέρα, βοηθώντας έτσι τον περιορισμό της κατανάλωσης.

Επίσης, ο νέος κινητήρας κάνει χρήση του Συστήματος Διπλού Μεταβλητού Χρονισμού (Dual Variable Timing Camshaft). Η εν λόγω τεχνολογία μεταβάλλει διαρκώς την χρονική στιγμή ανοίγματος των βαλβίδων εισαγωγής και εξαγωγής ανάλογα με τις στροφές και το φορτίο του κινητήρα. Το αποτέλεσμα είναι αυξημένη ροπή στις χαμηλές στροφές και πιο επίπεδη καμπύλη ροπής έως τις υψηλές με σημαντικά οφέλη για τον οδηγό σε οδηγική απόλαυση και άνεση, ενώ εγγυάται και άριστη ανταπόκριση στις μεσαίες.

Παράλληλα, ο κινητήρας Energy 1.3 TCe εξοπλίζεται με φίλτρο κατακράτησης μικροσωματιδίων (Gasoline Particulate Filter), ένα τεχνικό γνώρισμα κυρίως των κινητήρων πετρελαίου, εξασφαλίζοντας έτσι ιδιαίτερα «καθαρές» εκπομπές ρύπων.

Ο νέος κινητήρας Energy 1.3 TCe που εξοπλίζει το νέο Dacia DUSTER συνδυάζεται τόσο με τις 2κίνητες όσο και με τις τετρακίνητες εκδόσεις του μοντέλου. Σε κάθε περίπτωση, ο εξοπλισμός του Dacia DUSTER 1.3 TCe παραμένει πλήρης από την έκδοση Sportive, που είναι και η αρχική διαθέσιμη με τον καινούριο κινητήρα, με Συστήματα Hill Start Assist & Hill Descent Control (4×4), φώτα ημέρας LED και προβολείς ομίχλης, μπάρες οροφής και ζάντες αλουμινίου 16’’, αισθητήρες φωτεινότητας, 6 αερόσακους, air condition, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός & πίσω, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους καθρέπτες, σύστημα πολυμέσων Media Nav Evo (με οθόνης αφής 7 ιντσών και ελληνικούς χάρτες πλοήγησης), δερμάτινο τιμόνι και λεβιέ ταχυτήτων. Για όποιον θελήσει το κάτι παραπάνω, η κορυφαία έκδοση Prestige εξοπλίζεται με το Σύστημα Multi-view camera, με τέσσερις κάμερες θέασης, αλλά και με το Σύστημα Blind Spot Warning για έλεγχο του τυφλού σημείου κατά τους ελιγμούς ανάμεσα στις λωρίδες κυκλοφορίας.

Με τιμή από 15.980€, το Dacia DUSTER με τον νέο turbo κινητήρα βενζίνης Energy 1.3 TCe προάγει τον κορυφαίο Value for Money χαρακτήρα του, ενώ συνοδεύεται από 5 Χρόνια Εργοστασιακή Εγγύηση και 3 Χρόνια Οδική Βοήθεια.

Dacia Duster 1.3 TCe

Εκτός του νέου Energy 1.3 TCe, η γκάμα κινητήρων του δημοφιλούς crossover πλαισιώνεται και από τον κινητήρα diesel 1.5 Blue dCi 115hp, τόσο σε δικίνητες όσο και σε τετρακίνητες εκδόσεις.

Τώρα ετοιμοπαράδοτο στο Εξουσιοδοτημένο Δίκτυο Renault – Dacia.

Δείτε σε δράση το νέο Dacia Duster:

Μοιραστείτε το άρθρο: