Ο φύλακας του θησαυρού της Renault

Η Renault έχει δημιουργήσει μια μοναδική συλλογή με αυτοκίνητα απ’ όλες τις περιόδους της εταιρείας. Ο François Chiron είναι ένας από τους ανθρώπους που φροντίζει αυτός ο θησαυρός της αυτοκίνησης να διατηρεί την αρχική του λάμψη.

Renault Φύλακας

Με 120 χρόνια λαμπρής ιστορίας, η Renault έχει παρουσιάσει μερικά από τα σημαντικότερα μοντέλα στην ιστορία του αυτοκινήτου. Ξεχωρίζοντας διαχρονικά για το σχεδιασμό τους, την τεχνολογία, αλλά και τον πρωτοποριακό τους χαρακτήρα, τα μοντέλα της Renault αποτελούν συχνά σημείο αναφοράς, αλλά και έμπνευσης για την αυτοκινητοβιομηχανία. Η εντυπωσιακή συλλογή Renault Classic περιλαμβάνει 750 οχήματα απ’ όλες τις περιόδους της ιστορίας της εταιρείας, ενώ εξαιρετικής σημασίας είναι και το γεγονός ότι τα περισσότερα από αυτά τα οχήματα διατηρούνται σε πλήρως λειτουργική κατάσταση. Το έργο της αναπαλαίωσης και διατήρησης αυτής της μοναδικής κληρονομιάς έχει αναλάβει μία ομάδα εξειδικευμένων ταλαντούχων τεχνικών, όπως ο François Chiron.

Renault Φύλακας

Ο Chiron εντάχθηκε στο δυναμικό της Renault το 1999 ως εξειδικευμένος τεχνίτης κινητήρων και συστημάτων μετάδοσης. Η εμπειρία του σε αυτό τον τομέα, του επέτρεψε να αναπτύξει τις δεξιότητες του σε τέτοιο επίπεδο ώστε να επιλεγεί για την ομάδα που συντηρεί τη συλλογή Renault Classic, μια συλλογή που περιλαμβάνει από άρματα μάχης που έχει δημιουργήσει η Renault, μέχρι και μονοθέσια της Formula 1. Παρά το ότι ειδικεύεται σε κινητήρες και συστήματα μετάδοσης, η ποικιλία των εργασιών που αναλαμβάνει ο Chiron είναι τεράστια, ενώ καλύπτει ένα πολύ ευρύ χρονικό, αλλά και τεχνολογικό πεδίο.

Renault Φύλακας

Οι εργασίες αποκατάστασης είναι αρκετά επίπονες, με δεδομένο το κορυφαίο επίπεδο πιστότητας που επιτυγχάνεται, ενώ συχνά οι μηχανικοί έχουν να αντιμετωπίσουν και την έλλειψη πληροφοριών, όπως στην περίπτωση της Nervastella, του αυτοκινήτου που έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας το 1934. Χαρακτηριστικό είναι ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση οι μηχανικοί εργάστηκαν έχοντας στη διάθεση τους μόνο δύο φωτογραφίες. Στη συνέχεια το σχεδιαστικό τμήμα υπολόγισε όλες τις σχετικές διαστάσεις ώστε ένας ειδικός ξυλουργός να επισκευάσει το πλαίσιο και αντίστοιχα οι μηχανικοί το αμάξωμα. Μετά την αποκατάσταση του το αυτοκίνητο οδηγήθηκε και πάλι, δεκαετίες μετά τη δημιουργία του, στην πίστα του Montlhéry που βρίσκεται περίπου 30χλμ. νότια από το Παρίσι.

Renault Φύλακας

Εκτός από αυτοκίνητα παραγωγής και αγωνιστικά μοντέλα διαφόρων κατηγοριών, η συλλογή των 750 οχημάτων της Renault Classic περιλαμβάνει και αρκετά πρωτότυπα, όπως το Renault Project 900 του 1959, το όχημα που έθεσε τις βάσεις για την κατηγορία των πολυμορφικών οχημάτων, στην οποία η Renaultκυριάρχησε με τα Scenic / Grand Scenic και Espace.

Renault Φύλακας

Η Renault, μέσω της συλλογής Renault Classic, διατηρεί πιο ζωντανή από ποτέ την ιστορία της εταιρείας, προβάλλοντας το πνεύμα και τον πρωτοποριακό χαρακτήρα της μεγαλύτερη γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Renault Φύλακας

Μοιραστείτε το άρθρο: