40 χρόνια επαγγελματικά Renault TRAFIC & MASTER: Οι κορυφαίοι συνεργάτες για κάθε μεταφορική ανάγκη

Το 1980, το εμβληματικό Renault Estafette, έδωσε τη θέση του στα νέα Renault TRAFIC και MASTER. Από το λανσάρισμά τους, τα δύο αυτά Van καθιερώθηκαν στην αγορά των ελαφρών επαγγελματικών με περίπου 5 εκατομμύρια πωλήσεις. Ας ρίξουμε μια ματιά στη επιτυχημένη αυτή πορεία των 40 χρόνων.

Μετά από 22 χρόνια στην αγορά, το Renault Estafette ολοκλήρωσε τον κύκλο του το 1980.

Ήταν το πρώτο Renault με την κίνηση εμπρός, ενώ οι συρόμενες πλευρικές του πόρτες και η επίπεδη επιφάνεια φόρτωσης, έκαναν αυτό το γαλλικό επαγγελματικό πολύ εύκολο στη χρήση. Δεν είχε εμπρός πρόβολο, πράγμα που διευκόλυνε την ορατότητα του οδηγού, ενώ ήταν διαθέσιμο σε ποικιλία εκδόσεων. Ήταν ένα μοντέλο που το λάτρεψαν τόσο οι πωλητές παγωτών, όσο και οι δεινοί παραθεριστές.

Όμως οι σύγχρονες καταναλωτικές ανάγκες οδηγούν τις εξελίξεις, οπότε και το εμβληματικό αυτό μοντέλο αντικαταστάθηκε από δύο ξεχωριστά ελαφρά επαγγελματικά μοντέλα, το μεσαίο TRAFIC και το μεγαλύτερο MASTER.

Και τα δύο μοντέλα έκαναν αμέσως επιτυχία και μαζί με το KANGOO πέτυχαν να οδηγήσουν τη Renault στην πρώτη θέση των πανευρωπαϊκών πωλήσεων ελαφρών επαγγελματικών (εξαιρουμένων των pick-ups) από το 1998.

Renault TRAFIC

Έχοντας ψηφιστεί Van της Χρονιάς 2012 και Ελαφρύ Επαγγελματικό της Χρονιάς 2015, το Renault TRAFIC είναι πολλά περισσότερα από ένα απλό επαγγελματικό όχημα. Είναι μία ευρεία γκάμα επιλογών που ξεκινάει από το απλό Van και φτάνει έως το πολυτελές minibus SpaceClass, που έχει όλες τις ανέσεις μιας λιμουζίνας.

Το TRAFIC διατίθεται σε δύο μήκη και 2 επιλογές ύψους αμαξώματος, ενώ υπάρχουν 275 διαφορετικές εκδόσεις του με μεταφορική δυνατότητα από 3,2 – 8,6 μ3 (800-1400 κιλά), είτε ως κλειστό Van είτε ως minibus, με την κίνηση στους εμπρός ή τους πίσω τροχούς. Με όλες αυτές τις δυνατότητες, το TRAFIC είναι ένα εμπορικά επιτυχημένο μοντέλο, με πωλήσεις πάνω από 2 εκ. μονάδες από το λανσάρισμά του, το 1980.

 Renault MASTER

Έχοντας ψηφιστεί Van της Χρονιάς 1998 και 2004, το Renault MASTER συνεχίζει την επιτυχημένη του πορεία μέχρι και σήμερα.

Από το λανσάρισμά του, το 1980, κάθε γενιά του ξεχώρισε με την καινοτομία, την πρακτικότητα και την οικονομία της ως η απόλυτη επιλογή για τις ανάγκες του επαγγελματία. Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους. Το 2019 ήταν η 5η συνεχόμενη χρονιά πωλήσεων ρεκόρ, με περισσότερα από 2,8 αυτοκίνητα να έχουν πουληθεί από το 1980.

Το MASTER κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Sovab, στη Batilly της Λωρραίνης και είναι, πλέον, ένα διεθνές μοντέλο που πωλείται σε περισσότερες από 50 χώρες. Η νέα έκδοση του μοντέλου, που παρουσιάστηκε το 2019, είναι διαθέσιμη σε 350 παραλλαγές, με 3 μήκη και 3 ύψη αμαξώματος, κίνηση στους εμπρός, τους πίσω και τους 4 τροχούς.

Μάλιστα, από το 2018 είναι διαθέσιμη και η ηλεκτρική του έκδοση MASTER Z.E.

Με τα TRAFIC και MASTER αμφότερα στις πρώτες 3 θέσεις των πωλήσεων, το καθένα στην κατηγορία του, η Renault παραμένει ηγέτης στα ελαφρά επαγγελματικά στην Ευρώπη από το 1998. Παράλληλα, μέσα στο 2019, η Renault ήταν ηγέτης και στα ηλεκτρικά ελαφρά επαγγελματικά για 9η συνεχόμενη χρονιά, με σχεδόν μία στις δύο (42,5%) πωλήσεις ηλεκτρικών επαγγελματικών να ανήκουν στα ηλεκτρικά της (EVs) οχήματα.

Χτίζοντας πάνω σε αυτή την επιτυχία, η Renault συνεχίζει να επιδιώκει την καινοτομία, με στόχο την υπεροχή στη βιώσιμη μετακίνηση, με το λανσάρισμα των KANGOO Z.E. Hydrogen, που έγινε στο τέλος του 2019, αλλά και το λανσάρισμα του MASTER Z.E.Hydrogen που έγινε στις αρχές του τρέχοντος έτους.

Τα TRAFIC και MASTER γιορτάζουν τα 40α τους γενέθλια μαζί με τα εκατομμύρια των επαγγελματιών στο τιμόνι τους, ανοίγοντας τον δρόμο για τη νέα εποχή της αυτοκίνησης.

Μοιραστείτε το άρθρο: