DACIA JOGGER: ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ 7ΘΕΣΙΟ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ

Η Dacia φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία C, με ένα νέο και προσιτό οικογενειακό μοντέλο, που θα προσφέρεται σε 5θέσιες και 7θέσιες εκδόσεις.

Το Dacia JOGGER αποτελεί τον 4ο πυλώνα της προϊοντικής στρατηγικής της Dacia. Σε συνέχεια της παρουσίασης του ηλεκτρικού αυτοκινήτου πόλης, του Spring, του νέου Sandero, και του SUV Duster, η Dacia διευρύνει τη γκάμα των οικογενειακών της αυτοκινήτων με ένα νέο, 7θέσιο μοντέλο. Το νέο μοντέλο αποτελεί μέρος του πλάνου της Dacia για την πλήρη ανανέωση της γκάμας της, την ώρα που δύο ακόμα νέα μοντέλα προγραμματίζεται να παρουσιαστούν μέχρι το 2025.

Το Dacia JOGGER συγκεντρώνει πλεονεκτήματα από πολλές κατηγορίες: το μήκος ενός station wagon, την ευρυχωρία ενός MPV, την εμφάνιση ενός SUV. Πρόκειται για ένα μοντέλο που είναι... μία κατηγορία από μόνο του. Σαν γνήσιο μέλος της οικογένειας Dacia, το JOGGER προσφέρει την καλύτερη αναλογία τιμής-χώρων, αλλά και την ευελιξία ενός πολυμορφικού αυτοκινήτου.

Με όνομα που παραπέμπει σε σπορ, περιπέτεια και θετική ενέργεια, το Dacia JOGGER συμβάλλει καθοριστικά στην προώθηση της νέας ταυτότητας της μάρκας. Σύντομο, μοντέρνο και διεθνές, το όνομα αντανακλά στιβαρότητα και ευελιξία στη χρήση. Το Dacia JOGGER θα αποτελέσει έναν σύντροφο ζωής στην καθημερινότητα των οικογενειών που αναζητούν ένα μέσο απόδρασης στη φύση.

Το Dacia JOGGER θα είναι διαθέσιμο με δύο κινητήρες: τον καινούργιο βενζινοκινητήρα 1.0 TCe 110 και τον κινητήρα 1.0 TCe 100 LPG. Η Dacia είναι η μοναδική αυτοκινητοβιομηχανία που προσφέρει στην αγορά μία πλήρη γκάμα μοντέλων με βενζινοκινητήρες και κινητήρες διπλού καυσίμου (βενζίνης / υγραερίου).

Το 2023 στην γκάμα πρόκειται να προστεθεί και μία έκδοση με υβριδικό σύστημα κίνησης. Έτσι, το Dacia JOGGER θα γίνει το πιο προσιτό 7θέσιο υβριδικό της αγοράς!

"Η Dacia με το Jogger, επανεφευρίσκει το 7θέσιο οικογενειακό όχημα. Το νέο μοντέλο αντικατοπτρίζει τον περιπετειώδη χαρακτήρα της μάρκας. Αντανακλά τη δέσμευση της Dacia να κάνει τις μετακινήσεις προσιτές σε όλους, συμπεριλαμβανομένων και των μεγάλων οικογενειών. Το Dacia Jogger θα είναι επίσης το πρώτο υβριδικό μοντέλο της Dacia, επειδή όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση στην εξηλεκτρισμένη αυτοκίνηση”

Denis Le Vot, CEO Dacia.

ΤΟ ΠΙΟ ΠΡΟΣΙΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ 7ΘΕΣΙΟ, ΜΕ CROSSOVER ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ.

Σχεδιασμένο για αποδραση

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Στο μπροστινό μέρος του Dacia JOGGER ξεχωρίζει η μεγάλη γρίλια της μάρκας, τα φαρδιά φτερά και η θέση των τροχών που είναι ακροβολισμένοι στις τέσσερεις γωνίες του αμαξώματος, καθώς και το μυώδες και οριζόντιο καπό. Οι μεγάλοι τροχοί και το πίσω σποϊλερ προσδίδουν δυναμισμό. Τα κάθετα πίσω φώτα συμβάλλουν στην αίσθηση ότι η πίσω πόρτα είναι πιο πλατειά. Το σχέδιό τους τονίζει ακόμα περισσότερο τους ώμους των πίσω φτερών, ενισχύοντας την αίσθηση της σταθερότητας.

Το Dacia JOGGER αναδεικνύει τον εκδρομικό του χαρακτήρα με τις μπάρες οροφής, τα φαρδιά φτερά και τη μεγάλη απόσταση από το έδαφος (200mm), που το καθιστούν ιδανικό για κάθε είδους διαδρομή.

ΠΛΗΘΩΡΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

Εφοδιασμένο με τροχούς μεγάλης διαμέτρου και ελαστικά υψηλού προφίλ, το Dacia JOGGER δείχνει ιδιαίτερα στιβαρό. Το μεγάλο μεταξόνιο (2.9μ.), ο μεγάλος χώρος για τα κεφάλια των επιβατών και το κάθετο πίσω μέρος (κάθετα φωτιστικά σώματα, πολύ φαρδιά πόρτα, χαμηλό κατώφλι), είναι στοιχεία που προδιαθέτουν για ένα εξαιρετικά ευρύχωρο εσωτερικό και έναν πολύ μεγάλο χώρο αποσκευών. Το αυξημένο ύψος της πίσω πόρτας κάνει πιο εύκολη την πρόσβαση στα πίσω ευρύχωρα καθίσματα. Με 4.55μ. μήκους, το Dacia JOGGER είναι το μακρύτερο αυτοκίνητο στη γκάμα της Dacia.

ΧΩΡΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΣΗ ΠΑΝΤΟΥ

ΑΝΕΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ

Ορισμένες εκδόσεις διαθέτουν αναδιπλούμενα τραπεζάκια αεροπορικού τύπου και ποτηροθήκες για τους επιβάτες της 2ης σειράς καθισμάτων. Τα τραπεζάκια επεκτείνονται μέχρι και 70χλστ. για να εξυπηρετούν τις ανάγκες κάθε επιβάτη, ανεξαρτήτως ύψους και σωματότυπου. Στη 2η σειρά διατίθενται άγκιστρα ISOFIX για την ασφαλή μεταφορά παιδικών καθισμάτων.

Όσο για τους δύο επιβάτες της 3ης σειράς, ο καθένας έχει ξεχωριστό κάθισμα, υποβραχιόνιο και μεγάλο πίσω σπαστό τζάμι εξαερισμού για καλύτερη θέα. Αυτό το σπαστό τζάμι προσφέρει φυσικό αερισμό στον επιβάτη. Κάθε σειρά καθισμάτων έχει το δικό της φωτιστικό οροφής. Το ύψος του καθίσματος (+55mm μεταξύ των σειρών 1 και 2, +25mm μεταξύ των σειρών 2 και 3) εξασφαλίζει ακόμη μεγαλύτερη άνεση στις πίσω θέσεις.

 

ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΑΝΤΟΥ

Το Dacia JOGGER διαθέτει αποθηκευτικούς χώρους συνολικής χωρητικότητας 24 λίτρων, που είναι διασκορπισμένοι σε ολόκληρη την καμπίνα. Μεταξύ αυτών και το κλειστό ντουλαπάκι του συνοδηγού με χωρητικότητα 7λ., οι εμπρός και πίσω θήκες στα πάνελ των θυρών με δυνατότητα τοποθέτησης μπουκαλιού του 1λ., ένας κλειστός χώρος 1,3λ. στην κεντρική κονσόλα και 6 ποτηροθήκες.

 ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΚΟ ΜΕ ΕΩΣ ΚΑΙ 7 ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

 ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΥΡΥΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΙΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

 ΕΝΑ ΕΥΕΛΙΚΤΟ ΟΧΗΜΑ

Στο πίσω μέρος (2η σειρά) υπάρχει ένα ασύμμετρα (1/3-2/3) αναδιπλούμενο κάθισμα για τρείς επιβάτες καθώς και δύο ανεξάρτητα αναδιπλούμενα (50/50) καθίσματα (στην 3η σειρά), τα οποία έχουν τη δυνατότητα να αφαιρούνται όταν δεν χρειάζονται. Το Dacia JOGGER έχει χώρο αποσκευών έως και 1.819 λίτρα (VDA), με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ 3η ΣΕΙΡΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ

Με 4,55μ. μήκους και ιδιαίτερα μακρύ μεταξόνιο 2,9μ. το Dacia JOGGER είναι το πιο ευρύχωρο μοντέλο της κατηγορίας. Τα καθίσματα της 2ης και της 3ης σειράς προσφέρουν την ίδια άνεση με τα μπροστινά καθίσματα, με πολύ χώρο για τα πόδια και τα γόνατα των επιβατών. Η πρόσβαση στην 3η σειρά καθισμάτων του Dacia JOGGER είναι κορυφαία, χάρη στον ειδικό μηχανισμό ανάκλισης των καθισμάτων της 2ης σειράς. Η απόσταση για τα κεφάλια (855mm) και τα γόνατα (127mm) των επιβατών στην 3η σειρά είναι ανάμεσα στις καλύτερες όλων των 7θέσιων της αγοράς, ενώ εκεί μπορούν να φιλοξενηθούν άνετα 2 ενήλικες.

ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΠΟΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

Στην 5θέσια έκδοση, η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ φτάνει τα 708 λίτρα (VDA) μέχρι το ύψος των καθισμάτων. Στην 7θέσια έκδοση η χωρητικότητα είναι 160 λίτρα (VDA), ή 565 λίτρα (VDA) με τα καθίσματα της 3ης σειράς αναδιπλωμένα. Χάρη στο ύψος του χώρου φόρτωσης (661mm) και το μεγάλο μήκος του δαπέδου (1,150mm), οι οικογένειες μπορούν εύκολα να χωρέσουν ένα καροτσάκι ή ένα παιδικό ποδήλατο, χωρίς να χρειάζεται να αφαιρέσουν τα καθίσματα, διπλώνοντας απλά το ένα από τα καθίσματα της 3ης σειράς. Μπορούν επίσης να μεταφέρουν τον εξοπλισμό πεζοπορίας, τα εργαλεία ή τα κατοικίδιά τους αφαιρώντας απλά τα καθίσματα της 3ης σειράς. Για εύκολη και ασφαλή στήριξη κατά τη μεταφορά διαφόρων αντικειμένων, ο χώρος αποσκευών διαθέτει ελαστικούς ιμάντες και 4 κρίκους πρόσδεσης. Περιλαμβάνει επίσης 12V πρίζα. Το Dacia JOGGER διαθέτει ακόμα 3 άγκιστρα/κρεμάστρες: 2 στο χώρο αποσκευών και 1 στο διαμέρισμα του συνοδηγού (ιδανικό για κρέμασμα μιας τσάντας).

ΠΟΛΥΜΕΣΑ: Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της ΕΠΙΛΟΓΗΣ

 Media control

Το Media Control είναι ένα πλήρες σύστημα πολυμέσων. Περιλαμβάνει δύο ηχεία, μία βάση στήριξης και σύνδεσης smartphone που ενσωματώνεται απόλυτα στην αισθητική του ταμπλό, Bluetooth, θύρα USB, χειριστήρια στο τιμόνι και πληροφορίες ραδιοφώνου που εμφανίζονται μέσω της ψηφιακής οθόνης TFT 3,5 ιντσών του υπολογιστή ταξιδίου στο κέντρο του πίνακα οργάνων.

Το σύστημα προσφέρει περισσότερες δυνατότητες όταν συνδυάζεται με smartphone και με τη χρήσης της δωρεάν εφαρμογής Dacia Media Control.

 

MEDIA DISPLAY & MEDIA NAV

Το Media Display περιλαμβάνει τέσσερα ηχεία, μια θύρα USB και μια οθόνη αφής 8 ιντσών τοποθετημένη ψηλά στο ταμπλό, που είναι στραμμένη ελαφρώς προς τον οδηγό για καλύτερη ορατότητα και εργονομία. Το εύκολο και φιλικό στο χρήστη interface ενεργοποιείται μέσω Bluetooth και το σύστημα είναι συμβατό με Android Auto και Apple CarPlay. Μια ολοκαίνουργια επιλογή που ονομάζεται "Car" δίνει πρόσβαση σε ορισμένες ρυθμίσεις των συστημάτων υποβοήθησης (ADAS).

Τέλος, το Media Nav παρέχει στο Dacia JOGGER ενσωματωμένες δυνατότητες πλοήγησης και ασύρματη συνδεσιμότητα μέσω Wi-Fi για Apple CarPlay και Android Auto. Το ηχοσύστημα διαθέτει έξι ηχεία και δύο θύρες USB.

 ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ DACIA, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ

 ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

 Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ DACIA

Η πλατφόρμα CMF παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο νέο Sandero και αποτελεί βασικό συστατικό της στρατηγικής της Dacia για τα μοντέλα των κατηγοριών B και C. Το Dacia JOGGER διαθέτει αμάξωμα που φτάνει τα 4,55 μέτρα, προσφέροντας στο αυτοκίνητο την ευρυχωρία και την ευελιξία ενός μοντέλου κατηγορίας C.

Η αεροδυναμική του αυτοκινήτου έχει σχεδιαστεί με αεροφράκτες στο κάτω μέρος του αμαξώματος,  ενεργά πτερύγια που επιτρέπουν την ομαλή ροή του αέρα, όταν δεν είναι προτεραιότητα η ψύξη του κινητήρα, και ρουλεμάν χαμηλής τριβής, για μικρότερες απώλειες ισχύος.

ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΑΜΑΞΩΜΑ

Κατασκευασμένο πάνω σε μια σύγχρονη πλατφόρμα, το Dacia JOGGER επιτυγχάνει τον περιορισμό των κραδασμών χάρη στην εξαιρετικά ανθεκτική και άκαμπτη δομή του. Η δομή του αμαξώματος περιλαμβάνει ενισχύσεις στο μπλοκ του κινητήρα (πλευρικές δοκούς και υποπλαίσιο στο κάτω μέρος) και στο χώρο των επιβατών. Οι αισθητήρες πίεσης στις πόρτες, σε συνδυασμό με το επιταχυνσιόμετρο, παρέχουν έγκαιρη αναγνώριση των πλευρικών συγκρούσεων και επομένως ταχύτερη ενεργοποίηση των πλευρικών και των αερόσακων τύπου κουρτίνας που προστατεύουν τις περιοχές της κοιλιάς, του στήθους και του κεφαλιού.

 Συστηματα υποβοηθησης της οδηγησης 

  • Ενεργό Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Emergency Brake Assist)
  • Σύστημα Προειδοποίησης Τυφλού Σημείου (Blind Spot Warning)
  • Υποβοήθηση Στάθμευσης (Park Assist)
  • Υποβοήθηση Εκκίνησης σε Ανηφόρα (Hill Start Assist)

ΓΚΑΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΗΡΩΝ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΚΑΙ LPG

 ΝΕΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ 1.0 TCe 110

Το Dacia JOGGER εξοπλίζεται με τον ολοκαίνουργιο βενζινοκινητήρα 1.0 TCe 110, που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Ο TCe 110 είναι ένας 3κύλινδρος turbo κινητήρας 1.0 λίτρου, με άμεσο ψεκασμό και απόδοση 110 ίππων (81kW). Χάρη στο μπλοκ αλουμινίου, ο κινητήρας αυτός επιτυγχάνει μείωση του βάρους του. Με ροπή 200Nm στις 2.900σ.α.λ., είναι, αυτή τη στιγμή, ο πιο ισχυρός κινητήρας στη γκάμα του Dacia JOGGER.

 1.0 TCe 100 LPG: ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΔΙΠΛΟΥ ΚΑΥΣΙΜΟΥ (ΒΕΝΖΙΝΗΣ/ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ)

Η Dacia είναι η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία που προσφέρει μια πλήρη γκάμα οχημάτων διπλού καυσίμου (βενζίνης/LPG). Η μεικτή κατανάλωση (WLTP) του κινητήρα 1.0 TCe 100 LPG, ξεκινά από τα 7,6λ./100χλμ.* (με 121γρ. CO2/χλμ*). Όταν λειτουργεί με υγραέριο, οι μέσες εκπομπές CO2 για το Dacia JOGGER είναι 10% λιγότερες από έναν αντίστοιχο βενζινοκινητήρα. Επιπλέον, το συγκεκριμένο μοντέλο επιτυγχάνει μέγιστη αυτονομία που φτάνει τα 1.000 χιλιόμετρα, χάρη στα δύο ρεζερβουάρ που διαθέτει: ένα ρεζερβουάρ υγραερίου 40 λίτρων και ένα βενζίνης 50 λίτρων.

* Τιμές κατ’ εκτίμηση που βρίσκονται σε διαδικασία έγκρισης

 

ΤΟ DACIA JOGGER HYBRID ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΤΟ 2023

Το 2023 στη γκάμα θα προστεθεί και μία έκδοση με υβριδικό σύστημα κίνησης. Το Dacia JOGGER θα είναι το πρώτο μοντέλο της Dacia που θα διαθέτει υβριδική τεχνολογία, ενώ αναμένεται να γίνει το πιο προσιτό  7θέσιο υβριδικό στην αγορά.

Το υβριδικό σύστημα κίνησης του Dacia JOGGER συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων, δύο ηλεκτροκινητήρες και ένα κιβώτιο multi-mode χωρίς συμπλέκτη. Το σύστημα πέδησης με ανάκτηση ενέργειας, σε συνδυασμό με την μεγάλη ικανότητα ανάκτησης ενέργειας της μπαταρίας των 1,2 kWh (230V) και το αποδοτικό αυτόματο κιβώτιο, σημαίνει ότι το 80% του χρόνου που το αυτοκίνητο θα κινείται στους δρόμους της πόλης, μπορεί να το κάνει αμιγώς ηλεκτροκίνητα, εξοικονομώντας έως και 40% σε καύσιμα (σε σύγκριση με έναν αντίστοιχο βενζινοκινητήρα σε αστικό κύκλο).

Μοιραστείτε το άρθρο: