Ford και Google ενώνουν της δυνάμεις τους με σκοπό την επιτάχυνση της καινοτομίας και την αναβάθμιση της εμπειρίας συνδεδεμένου οχήματος

 

  • Η Ford και η Google ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μία πρώτη στο είδος της συνεργασία με σκοπό τη δημιουργία μοναδικών υπηρεσιών και δυνατοτήτων για κατόχους οχημάτων Ford και Lincoln, και την επιτάχυνση του σχεδίου μετασχηματισμού της Ford
  • Η Ford επέλεξε επίσης το Google Cloud ως προτιμώμενο πάροχο υπηρεσιών cloud για την αξιοποίηση της κορυφαίας τεχνογνωσίας της Google στη ανάλυση δεδομένων, την τεχνητή νοημοσύνη (AI) και τη μηχανική μάθηση (ML)
  • Στο πλαίσιο της νέας, εξαετούς συνεργασίας - και αρχής γενομένης από το 2023 -εκατομμύρια μελλοντικά οχήματα Ford και Lincoln, ανεξαρτήτως τιμής, θα διαθέτουν λειτουργικό σύστημα Android, με ενσωματωμένα Google apps και υπηρεσίες
  • Για την επιτάχυνση της καινοτομίας, η Ford και η Google συγκροτούν μία νέα ομάδα συνεργασίας, την Team Upshift, που θα διευρύνει τον ορίζοντα μετασχηματισμού της Ford, θα «ξεκλειδώσει» προσωποποιημένες εμπειρίες χρήστη και θα προωθήσει την ανάπτυξη υπηρεσιών που βασίζονται σε δεδομένα

  Η Ford και η Google ανακοίνωσαν μία μοναδική στρατηγική συνεργασία για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού της Ford και τον επαναπροσδιορισμό της εμπειρίας συνδεδεμένου οχήματος. Η Ford ονόμασε επίσης το Google Cloud ως προτιμώμενο πάροχο υπηρεσιών cloud προκειμένου να αξιοποιήσει την παγκοσμίου κλάσης τεχνολογία της Google στη χρήση δεδομένων, στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) και τη μηχανική μάθηση (ML). Στο πλαίσιο της νέας, εξαετούς συνεργασίας - και αρχής γενομένης από το 2023 - εκατομμύρια μελλοντικά οχήματα Ford και Lincoln σε όλες τις κατηγορίες τιμής θα εφοδιάζονται με λειτουργικό σύστημα Android, με ενσωματωμένα Google apps και υπηρεσίες.

Για την επιτάχυνση της καινοτομίας, η Ford και η Google ιδρύουν μία νέα ομάδα συνεργασίας με την ονομασία Team Upshift. Αξιοποιώντας τα ταλέντα και τους πόρους των δύο εταιρειών, η Team Upshift θα διευρύνει τον ορίζοντα μετασχηματισμού της Ford, θα «ξεκλειδώσει» ευκαιρίες για προσωποποιημένες εμπειρίες χρήστη και ανάπτυξης υπηρεσιών που βασίζονται σε δεδομένα. Μεταξύ των projects θα είναι η ανάπτυξη νέων εμπειριών πελατών κατά την αγορά ενός οχήματος, η δημιουργία νέων υπηρεσιών βασισμένων σε δεδομένα για τους κατόχους οχημάτων, και πολλά ακόμα.

«Καθώς η Ford συνεχίζει τον πιο ριζικό μετασχηματισμό στην ιστορία της με εξηλεκτρισμό, συνδεσιμότητα και αυτόνομα οχήματα, η συνεργασία Google και Ford δημιουργεί μία υπερδύναμη καινοτομίας, ικανή να προσφέρει μία ανώτερη εμπειρία στους πελάτες μας και να εκσυγχρονίσει την επιχειρηματική μας δραστηριότητα» δήλωσε ο Jim Farley, President & CEO της Ford.

«Από την πρώτη, κινούμενη γραμμή παραγωγής μέχρι τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού, η Ford αποτελεί παράδειγμα καινοτομίας για την αυτοκινητοβιομηχανία επί σχεδόν 120 χρόνια» δήλωσε ο Sundar Pichai, CEO της Google & Alphabet. «Είμαστε περήφανοι που θα συνεργαστούμε στην εφαρμογή των καλύτερων εργαλείων AI και ανάλυσης δεδομένων και ψηφιακών τεχνολογιών (compute & cloud platforms) της Google, το οποίο θα βοηθήσει στο μετασχηματισμό της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Ford και στη δημιουργία κορυφαίων τεχνολογιών ασφάλειας και συνδεσιμότητας για τα αυτοκίνητα της μάρκας.»

Ως προτιμώμενος πάροχος υπηρεσιών cloud και ξεκινώντας από φέτος, η Google θα βοηθήσει τη Ford να αξιοποιήσει τεχνολογίες AI, ML και ανάλυσης δεδομένων του Google Cloud για την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού του κατασκευαστή αυτοκινήτων, τον εκσυγχρονισμό των δραστηριοτήτων και τη λειτουργία τεχνολογιών συνδεδεμένου οχήματος με το έμπιστο, ασφαλές και αξιόπιστο cloud της Google. Με το Google Cloud, η Ford σχεδιάζει να:

  • Βελτιώσει περαιτέρω τις εμπειρίες των πελατών με διαφορετικές τεχνολογίες και προσωποποιημένες υπηρεσίες
  • Επιταχύνει τον εκσυγχρονισμό της προϊοντικής εξέλιξης, την παραγωγή και τη διαχείριση τη εφοδιαστικής αλυσίδας, και να διερευνήσει τη χρήση του Vision AI στην παραγωγή, την εκπαίδευση των εργαζομένων και στη βελτίωση της αξιοπιστίας του εξοπλισμού εργοστασίων
  • Επιταχύνει την εφαρμογή επιχειρηματικών μοντέλων που βασίζονται σε δεδομένα με αποτέλεσμα οι πελάτες να λαμβάνουν ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο, όπως αιτήματα για εργασίες συντήρησης ή ειδοποιήσεις τιμών.

Η Ford και η Google μοιράζονται το ίδιο όραμα ώστε να προσφέρουν απολαυστικές, πιο ασφαλείς και πιο αποδοτικές εμπειρίες συνδεδεμένων οχημάτων με ελάχιστη διάσπαση της προσοχής των οδηγών και με τους πελάτες να «παρακολουθούν» πάντα τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις με over-the-air ενημερώσεις. Ξεκινώντας από το 2023, οι αγοραστές μοντέλων Ford και Lincoln σε όλο τον κόσμο θα επωφελούνται από μοναδικές ψηφιακές εμπειρίες βασισμένες στο λειτουργικό σύστημα Android και με ενσωματωμένα Google apps και υπηρεσίες, που περιλαμβάνουν παγκοσμίου κλάσης τεχνολογίες χαρτών και φωνητικού ελέγχου:

  • Με τον ψηφιακό βοηθό Google Assistant, οι οδηγοί μπορούν να έχουν την προσοχή τους στραμμένη στο δρόμο και τα χέρια στο τιμόνι, ελέγχοντας τα πάντα μέσω της φωνής τους.
  • Με την υπηρεσία χαρτών Google Maps ως πρωταρχική πλοήγηση του αυτοκινήτου, οι οδηγοί μπορούν να φτάνουν στον προορισμό τους ταχύτερα με πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, αυτόματο επανυπολογισμό διαδρομής, καθοδήγηση λωρίδας κυκλοφορίας και άλλα.
  • Με το Google Play, οι οδηγοί θα έχουν πρόσβαση στα αγαπημένα τους apps για να απολαμβάνουν μουσική, podcasts, audiobooks και άλλα. Αυτά τα apps είναι βελτιστοποιημένα και ενσωματωμένα για χρήση μέσα στο όχημα.

Το λειτουργικό Android μέσα στο αυτοκίνητο επιτρέπει επίσης στη Ford και σε προγραμματιστές τρίτων να αναπτύσσουν εφαρμογές που προσφέρουν μία όλο και καλύτερη και πιο εξατομικευμένη εμπειρία ιδιοκτησίας.

«Έχουμε πάθος με τη δημιουργία απαραίτητων, ξεχωριστών προϊόντων και υπηρεσιών Ford» δήλωσε ο Farley. «Αυτή η ενσωμάτωση θα απελευθερώσει τις ομάδες μας να δημιουργήσουν καινοτόμα προϊόντα για τους πελάτες Ford και Lincoln προσφέροντας την ίδια στιγμή πρόσβαση σε παγκοσμίου κλάσης apps και υπηρεσίες της Google.»

Μοιραστείτε το άρθρο: