Η Ford αυξάνει τις πωλήσεις της στην Ευρώπη στο πρώτο τρίμηνο του 2021 με δημοφιλέστερο μοντέλο το Puma

  • Η Ford αύξησε τις πωλήσεις της στην Ευρώπη τους πρώτους τρεις μήνες του 2021 κατά 7,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
  • Στα επιβατικά οχήματα, το δημοφιλέστερο σε πωλήσεις μοντέλο της Ford στη γηραιά ήπειρο το πρώτο τρίμηνο του 2021 ήταν το Puma.
  • Σχεδόν 1 στα 2 επιβατικά μοντέλα που διέθεσε η Ford στην Ευρώπη την περίοδο Ιανουάριος - Μάρτιος 2021 ήταν εξηλεκτρισμένα, ενώ το 51% ανήκε στην κατηγορία των SUV οχημάτων.
  • Με 121.000 πωλήσεις στο πρώτο τρίμηνο και βελτιωμένη απόδοση κατά 33% σε σχέση με πέρσι, η Ford ανεδείχθη η Νο 1 μάρκα στην Ευρώπη στην κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων (LCV).

Σε μια αγορά αυτοκινήτου που κατέγραψε βελτίωση το πρώτο τρίμηνο του έτους της τάξης του 4,4%*, η Ford Ευρώπης κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις της κατά 7,7% σε σχέση με τα επίπεδα της αντίστοιχης περιόδου του 2020. Έτσι, καταγράφοντας στο σύνολο 259.809 πωλήσεις νέων οχημάτων*, η Ford επιβεβαίωσε για μία ακόμα φορά τη δυναμική αλλά και την πληρότητα των προτάσεων της γκάμας της τόσο στην κατηγορία των επιβατικών οχημάτων, όσο και σε εκείνη των επαγγελματικών.

Στην πρώτη περίπτωση, το δημοφιλέστερο μοντέλο για την Ford ήταν το Puma, το οποίο κέρδισε στη γηραιά ήπειρο την εμπιστοσύνη 39.573 νέων πελατών κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του έτους. Μάλιστα, το Puma ήταν το δημοφιλέστερο σε πωλήσεις μοντέλο στην κατηγορία του στις αγορές της Ιταλίας και του Ην. Βασιλείου.

Βασιζόμενη στην ισχυρή απήχησή σου, αλλά και στην εξαιρετική δυναμική που επιδεικνύουν στις επιμέρους αγορές τα νέα Kuga και Explorer, το ποσοστό που κατέλαβαν οι SUV προτάσεις της Ford στο σύνολο των Ευρωπαϊκών της πωλήσεων στο πρώτο τρίμηνο του έτους έφτασε στο 51%. Την ίδια στιγμή, το 46% των νέων επιβατικών αυτοκινήτων που διέθεσε η Ford στη Ευρώπη – σχεδόν 1 στα 2 οχήματα – ήταν εξηλεκτρισμένο, γεγονός που έρχεται να επιβεβαιώσει την αυξανόμενη απήχηση και κορυφαία αποτελεσματικότητα των προηγμένων plug-in υβριδικών, υβριδικών και ήπια υβριδικών τεχνολογιών της εταιρείας.

Νο 1 σε πωλήσεις στην Ευρώπη στα LCV

Τα κορυφαία στο είδους τους Transit, Transit Courier, Transit Connect και Transit Custom αποτέλεσαν τον βασικό πυλώνα για την Ford για την κατάκτηση μιας ακόμα εμπορικής πρωτιάς στην Ευρώπη στη δημοφιλή κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων (LCV – Light Commercial Vehicles).

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του έτους, η Ford ήταν η Νο 1 σε πωλήσεις μάρκα στην Ευρώπη στην κατηγορία καταγράφοντας 121.000 πωλήσεις νέων αυτοκινήτων - επίδοση βελτιωμένη κατά 33% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή.

Το best-seller επαγγελματικό μοντέλο της γκάμα Ford την περίοδο Ιανουάριος-Μάρτιος 2021, με συνολικά 38.785 πωλήσεις, ήταν το Transit Custom.

Μοιραστείτε το άρθρο: