Η Ford είναι η μάρκα με τις περισσότερες πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων στην Ελλάδα το 2020

 

  • Η Ford ήταν η εταιρεία με τις περισσότερες ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ελλάδα στην κατηγορία των ελαφριών επαγγελματικών οχημάτων (Light Commercial Vehicles – LCV) το 2020
  • Σε μια κατηγορία που κατέγραψε μείωση πωλήσεων κατά 13,9%, η Ford κατάφερε να αυξήσει την εμπορική της επιρροή στην κατηγορία τη χρονιά που πέρασε κατά 18% σε σχέση με τα επίπεδα πωλήσεων του 2019
  • Η διαχρονική εμπιστοσύνη του Ελληνικού κοινού στα LCV μοντέλα της Ford χάρισαν στην εταιρεία μερίδιο αγοράς που έφτασε το 22% - το υψηλότερο την τελευταία 20ετία
  • H Ford ανεδείχθη για έκτη συνεχόμενη χρονιά η Νο 1 σε πωλήσεις εταιρεία στην κατηγορία των ελαφριών επαγγελματικών οχημάτων στο σύνολο της Ευρωπαϊκής αγοράς

Επιβεβαιώνοντας τη διαχρονική εμπιστοσύνη των Ελλήνων αγοραστών στα καταξιωμένα επαγγελματικά της μοντέλα, όπως τα Fiesta Van, Transit, Transit Custom και Ranger, η Ford αναδείχτηκε τη χρονιά που μας πέρασε η Νο 1 σε πωλήσεις εταιρεία στην κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων (LCV).

Με δεδομένες τις προκλήσεις και περιορισμούς που επέβαλε η πανδημία του COVID-19 και στη χώρα μας, η επίδοση αυτή έρχεται για μία ακόμα φορά ως επισφράγισμα της κορυφαίας δυναμικής της Ford στην κατηγορία, επιβεβαιώνοντας συγχρόνως την πληρότητα των διαθέσιμων προτάσεών της σε αυτό το τμήμα της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου. Από το πρακτικό Fiesta Van και το ακούραστο Transit, έως το σκληροτράχηλο Ranger, η Ford συνεχίζει να προσφέρει προτάσεις που λύνουν τα χέρια του Έλληνα επαγγελματία, εξασφαλίζοντας του προηγμένες τεχνολογίες, κορυφαία χαρακτηριστικά ασφάλειας και άνεσης, αλλά και απαράμιλλα επίπεδα αντοχής και αξιοπιστίας.

Πρώτη και με διαφορά!

Σε μία αγορά στην οποία η ζήτηση εμφανίζεται μειωμένη κατά 13,9%, οι ταξινομήσεις νέων επαγγελματικών οχημάτων Ford αυξήθηκαν το 2020 κατά 18% σε σχέση με τα επίπεδα του 2019. Αξιοσημείωτο της εμπιστοσύνης που επέδειξαν οι Έλληνες επαγγελματίες στα LCV μοντέλα της Ford αποτελεί το κορυφαίο μερίδιο που κατέκτησε η εταιρεία στο σύνολο της κατηγορίας, το οποίο ανήλθε στο 22%, επίδοση που είναι η μεγαλύτερη στην τελευταία 20ετία.

Ως απόρροια των κορυφαίων αυτών επιτευγμάτων, το Ford Ranger αναδείχθηκε το δημοφιλέστερο σε πωλήσεις μοντέλο στην κατηγορία των pick-up αυτοκινήτων, ενώ αντίστοιχα το Transit Custom το best-seller επαγγελματικό van 1 τόνου.

Πρωτιά και στο σύνολο της Ευρωπαϊκής αγοράς

Το 2020 αποτέλεσε ένα ακόμα έτος σημαντικών επιτυχιών για την Ford και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία κατάφερε για έκτη συνεχόμενη χρονιά να κατακτήσει την πρώτη θέση σε πωλήσεις στην κατηγορία των ελαφριών επαγγελματικών οχημάτων αποσπώντας μερίδιο επί του συνόλου της που έφτασε το 14,6%. Χαρακτηριστικό της δυναμικής της εταιρείας είναι το γεγονός ότι σε 10 από τις 20 κύριες αγορές της Ευρώπης, η Ford κατάφερε το 2020 να αναδειχθεί ως η μάρκα με τις περισσότερες πωλήσεις επαγγελματικών μοντέλων.

Το 2020 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για το Ranger, το οποίο κατάφερε να αναδειχθεί ως το best-seller μοντέλο της Ευρώπης στην κατηγορία των pic-up οχημάτων με μερίδιο που έφτασε το 30%. Την ίδια στιγμή, μέσα στο  2020 οι εξηλεκτρισμένες εκδόσεις του Ford Transit κέρδισαν σημαντικό εμπορικό έδαφος εν αναμονή του αμιγώς ηλεκτροκίνητου E-Transit, το οποίο θα λανσαριστεί εμπορικά στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Μοιραστείτε το άρθρο: