Νέο E-Tourneo Courier

Το ολοκαίνουργιο E-Tourneo Courier είναι το νέο, τολμηρό ηλεκτρικό όχημα πολλαπλών δραστηριοτήτων της Ford, το οποίο είναι σχεδιασμένο για πελάτες με περιπετειώδη τρόπο ζωής. Ακολουθούν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη σειρά Tourneo Courier και την καινοτόμο γκάμα συνδεδεμένων λύσεων της Ford που έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν ένα νέο επίπεδο εμπειρίας στους πελάτες και να απλουστεύσουν την ιδιοκτησία ενός EV.

 

Η νέα οικογένεια του οχήματος πολλαπλών δραστηριοτήτων Tourneo

Το πενταθέσιο E-Tourneo Courier ολοκληρώνει τη σειρά Tourneo, τη συναρπαστική οικογένεια οχημάτων πολλαπλών δραστηριοτήτων επόμενης γενιάς της Ford, η οποία περιλαμβάνει επίσης:

 • Το 7-θέσιο Tourneo Connect – στην παραγωγή από τις αρχές του 2022 και ήδη διαθέσιμο για πελάτες σε όλη την Ευρώπη
 • Το ολοκαίνουργιο 9-θέσιο Tourneo Custom – αποκαλύφθηκε τον Νοέμβριο του 2022 και θα αρχίσει να παράγεται αργότερα φέτος, προσφέροντας μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση E‑Tourneo Custom που θα φτάσει στους εμπόρους την άνοιξη του 2024

Όλα προσφέρουν εξαιρετική ευρυχωρία, πρακτικότητα και στυλ και είναι ιδανικά για πελάτες με δραστήριο και περιπετειώδη τρόπο ζωής.

 

Τολμηρή νέα εξωτερική και εσωτερική σχεδίαση

Το E-Tourneo Courier συνδυάζει εντυπωσιακά σχεδιαστικά γνωρίσματα που συναντά κανείς στα μοντέλα SUV, φουτουριστικά στοιχεία ηλεκτρικού οχήματος και την καθημερινή πρακτικότητα που απαιτεί η πολυάσχολη ζωή και οι υπαίθριες δραστηριότητες.

«Το νέο E-Tourneo Courier είναι ένας ανθεκτικός, πρόθυμος συνεργάτης για τον πολυάσχολο τρόπο ζωής των πελατών μας, συνδυάζοντας τον ελκυστικό χαρακτήρα που αντλεί έμπνευση από τα SUV, εύχρηστη πρακτικότητα και πινελιές αποκλειστικές για EV», δήλωσε ο Amko Leenarts, director, Design, Ford Europe. «Γνωρίζουμε ότι οι πελάτες εκτιμούν τον ευέλικτο χώρο και την εύκολη πρόσβαση, γι' αυτό βελτιώσαμε και τα δύο - και προσθέσαμε ένα ψηφιακό κόκπιτ και καινοτόμους νέους αποθηκευτικούς χώρους για να καταστήσουμε το E-Tourneo Courier πιο επιθυμητό και χρήσιμο από ποτέ.»

Τόσο στην αμιγώς ηλεκτρική όσο και στη βενζινοκίνητη έκδοση EcoBoost, 1 ο ολοκαίνουργιος εξωτερικός σχεδιασμός περιλαμβάνει μία ψηλή γραμμή καπό και κοντούς προβόλους δημιουργώντας ένα επιβλητικό παρουσιαστικό, ενώ οι μαύρες κολόνες δίνουν την εντύπωση μιας χαμηλότερης γραμμής οροφής με μεγάλες γυάλινες επιφάνειες. Η μοναδική οπτική ταυτότητα του E-Tourneo Courier ενισχύεται από τη μοναδική για το EV μάσκα με χρωμιωμένους ρόμβους, τους ενσωματωμένους προβολείς, την χαρακτηριστική μπάρα φώτων LED από τη μία άκρη στην άλλη και τα αεροδυναμικά σχέδια των τροχών που τονίζουν την ξεχωριστή νέα του εμφάνιση.

Το E-Tourneo Courier εισάγει επίσης νέες διακριτικές επιλογές χρωμάτων, όπως το Cactus Grey, καθώς και τα μεταλλικά Fantastic Red και Bursting Green. Οι εκδόσεις Active μπορούν να παραγγέλνονται αποκλειστικά με χρωματική αντίθεση οροφής - όπως το ατρόμητο Ford Bronco SUV - και διαθέτουν μοναδικές ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, μπάρες οροφής, εξωτερικά προστατευτικά στα τόξα των θόλων των τροχών, ποδιές και μοναδικά υφάσματα καθισμάτων ως βασικό εξοπλισμό για να τονίσουν το δίχως περιορισμούς πνεύμα του μοντέλου.

Όπως και το εξωτερικό, έτσι και η καμπίνα του E-Tourneo Courier προσφέρει μοναδικό ανώτερο εξοπλισμό για μεγαλύτερη άνεση. Η σχεδιαστική φιλοσοφία εισάγει βελτιωμένα νέα χαρακτηριστικά ειδικά για το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο:

 • Τιμόνι τύπου “Squircle” για αυξημένο χώρο για τα πόδια και βελτιωμένη ορατότητα
 • Νέο “digiboard” με ψηφιακή οθόνη οργάνων 12” και SYNC 4 με οθόνη αφής 12” 2
 • Αιωρούμενος πίνακας οργάνων για βελτιωμένο χώρο και ορατότητα

Η εκτεταμένη έρευνα πελατών της Ford αποκάλυψε μια κοινή επιθυμία για μεγαλύτερες λύσεις αποθήκευσης και οργάνωσης. Ο σχεδιασμός της καμπίνας του E-Tourneo Courier περιλαμβάνει:

 • Ηλεκτρικό χειρόφρενο που εξοικονομεί χώρο και επιλογέα σχέσεων στην κολόνα του τιμονιού
 • Νέα, μεγάλη κεντρική κονσόλα με δυνατότητα διαμόρφωσης του αποθηκευτικού χώρου και αφαιρούμενα στοιχεία για εύκολη και ασφαλή οργάνωση αντικειμένων

 

Έξυπνη αξιοποίηση χώρου

Χάρη στο βελτιστοποιημένο σχεδιασμό του αμαξώματος, το εσωτερικό του E-Tourneo Courier είναι αισθητά πιο ευρύχωρο και πρακτικό συγκριτικά με εκείνο του απερχόμενου μοντέλου, με αυξημένο χώρο για το κεφάλι και τους ώμους για πιο άνετες μετακινήσεις.

Το αυξημένο μήκος και πλάτος του χώρου αποσκευών αυξάνει τη χωρητικότητα κατά 44% σε 570 λίτρα. 3 Το νέο μοντέλο μπορεί επίσης να μεταφέρει 100 κιλά περισσότερα από το μοντέλο της προηγούμενης γενιάς, ώστε πέντε επιβάτες να μπορούν να φεύγουν για διακοπές χωρίς να αφήνουν τίποτα πίσω.

Τα πίσω καθίσματα είναι διαιρούμενα σε αναλογία 60/40 με μηχανισμό αναδίπλωσης της πλάτης και πλήρους ανάκλησης ανάλογα με τις ανάγκες των πελατών. Σε περίπτωση που οι πελάτες πρέπει να μεταφέρουν μεγαλύτερα αντικείμενα, το E-Tourneo Courier προσφέρει αξιοσημείωτο χώρο αποσκευών 2.162 λίτρων όταν είναι φορτωμένο μέχρι την οροφή με τα πίσω καθίσματα σε πλήρη ανάκληση - αύξηση πάνω από 500 λίτρα. 3

Χώρος αποσκευών3 Απερχόμενο μοντέλο E-Tourneo Courier Αύξηση
Μήκος – πενταθέσια διάταξη (mm) 837 1.002 165
Μήκος – πίσω καθίσματα σε πλήρη ανάκληση (mm) 1.264 1.429 165
Πλάτος μεταξύ των θόλων των τροχών (mm) 983 1.172 189
Ύψος από το πάτωμα μέχρι την οροφή (mm) 1.171 1.216 45
Χωρητικότητα – πενταθέσια διάταξη (λίτρα)

(Μέτρηση VDA)

395 (708 φορτωμένο μέχρι την οροφή) 570 (1.188 φορτωμένο μέχρι την οροφή) 175 (480 φορτωμένο μέχρι την οροφή)
Χωρητικότητα – πίσω καθίσματα σε πλήρη ανάκληση (λίτρα) (μέτρηση VDA) 875 (1.656 φορτωμένο μέχρι την οροφή) 1,198 (2.162 φορτωμένο μέχρι την οροφή) 323 (506 φορτωμένο μέχρι την οροφή)

 

Η στάνταρ πίσω πόρτα του χώρου αποσκευών μπορεί να προσφέρει προστασία από τα στοιχεία της φύσης όταν είναι ανοιχτή, ενώ το μεγάλο άνοιγμα και το χαμηλό κατώφλι φόρτωσης είναι πρακτικά για τη φόρτωση εξοπλισμού αναψυχής ή για να μπαίνει και να βγαίνει ο αγαπημένος σας σκύλος. Ο χώρος αποσκευών διαθέτει χρήσιμο αποθηκευτικό χώρο στα πλαϊνά πάνελ, συμπεριλαμβανομένου ενός ντουλαπιού κατάλληλου για τη φύλαξη μεγαλύτερων αντικειμένων μακριά από τα αδιάκριτα μάτια

Ένας αποθηκευτικός χώρος  44 λίτρων μπροστά προσφέρεται στάνταρ σε όλα τα μοντέλα E-Tourneo Courier και είναι ιδανικός για τη μεταφορά μικροαντικειμένων όπως τα καλώδια φόρτισης, το προειδοποιητικό τρίγωνο και το κιτ πρώτων βοηθειών.

Το μέγιστο βάρος ρυμούλκησης των 700 κιλών του E-Tourneo Courier 4 επιτρέπει στους πελάτες να ρυμουλκούν σκάφη ή τρέιλερ για εργασίες ‘do it yourself’ και κηπουρικής. Ο κοτσαδόρος και μία ηλεκτρική φίσα 13 ακίδων είναι προαιρετικά. 5 Το βενζινοκίνητο Tourneo Courier EcoBoost μπορεί να ρυμουλκήσει έως και 1.000 kg. 4


Αποδοτικό σύστημα κίνησης νέας γενιάς

Το ολοκαίνουργιο, αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης του E-Tourneo Courier προάγει στο επόμενο επίπεδο την οδηγική εμπειρία, προσφέροντας ομαλή, αθόρυβη επιτάχυνση χωρίς αλλαγές ταχυτήτων και διαισθητικό έλεγχο για πιο ξεκούραστες μετακινήσεις. Οι μοναδικές, ολοκληρωμένες υπηρεσίες φόρτισης και λογισμικού της Ford βοηθούν επίσης τους πελάτες να διαχειριστούν τη φόρτιση, είτε αποκτούν για πρώτη φορά ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο είτε είναι έμπειροι χρήστες EV. Τα χαρακτηριστικά του μοντέλου περιλαμβάνουν:

 • Ηλεκτροκινητήρα 100 kW (136 PS)
 • Ενσωματωμένο φορτιστή 11 kW AC – από το 10 στο 100% σε 5,7 ώρες 6
 • Ταχεία φόρτιση 100 kW (DC) – από το 10 στο 80% σε λιγότερο από 35 λεπτά 6
 • Αύξηση αυτονομίας κατά 87 km σε μόλις 10 λεπτά σε φόρτιση 100 kW (DC) 6
 • Τελική ταχύτητα 145 km/h

Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τη λειτουργία one-pedal driving (στάνταρ) για πιο άνετη και ενεργειακά πιο αποδοτική οδήγηση σε πολυσύχναστες πόλεις. Με τη λειτουργία Scheduled Pre-Conditioning, η καμπίνα και η μπαταρία μπορούν να φτάσουν στη βέλτιστη θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της φόρτισης για μεγιστοποίηση της αυτονομίας και της άνεσης, ενώ ο προγραμματισμός μπορεί να γίνει μέσω της οθόνης αφής του SYNC 4. 2

 

Ψηφιακή εμπειρία και συνδεδεμένες λειτουργίες

Η Ford θα προσφέρει μια εξαιρετική ψηφιακή εμπειρία για να βελτιώσει την εμπειρία ιδιοκτησίας του E-Tourneo Courier και να υποστηρίξει τους πελάτες που δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία των ηλεκτρικών οχημάτων. Ένα στάνταρ ενσωματωμένο μόντεμ 7 επιτρέπει τόσο τη συνεχή σύνδεση για εύκολη επίβλεψη της φόρτισης, της συντήρησης και της ασφάλειας του οχήματος, όσο και τις ασύρματες ενημερώσεις λογισμικού που μπορούν να βελτιώσουν τις δυνατότητες του οχήματος με την πάροδο του χρόνου.

Το προαιρετικό Ford Connected Wallbox μπορεί να επαναφορτίσει το E-Tourneo Courier στο σπίτι αισθητά ταχύτερα από μια τυπική επιτοίχια πρίζα. Οι ιδιοκτήτες μπορούν επίσης να μειώσουν τις ενεργειακές τους δαπάνες προγραμματίζοντας τις ώρες φόρτισης ώστε να επωφεληθούν από φθηνότερα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας.

Η εφαρμογή FordPass 8 καθιστά την πλοήγηση στο δημόσιο δίκτυο φόρτισης απλή υπόθεση. Χρησιμοποιώντας την δωρεάν εφαρμογή, οι πελάτες μπορούν:

 • Να ελέγχουν την αυτονομία και την τρέχουσα κατάσταση φόρτισης του E-Tourneo Courier
 • Να θερμαίνουν ή να ψύχουν την καμπίνα και τη μπαταρία πριν από την αναχώρηση για βέλτιστη αυτονομία
 • Να σχεδιάζουν την καλύτερη δυνατή διαδρομή για μεγαλύτερα ταξίδια, συμπεριλαμβανομένων των ιδανικών στάσεων φόρτισης
 • Να κλειδώνουν και να ξεκλειδώνουν το όχημα από απόσταση και να λαμβάνουν ειδοποιήσεις ασφάλειας
 • Να εντοπίζουν το όχημά τους σε πολυσύχναστους χώρους στάθμευσης ή μετά από βόλτες στη φύση

Οι πελάτες λαμβάνουν επίσης δωρεάν πρόσβαση για ένα έτος στο BlueOval - ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα φόρτισης στην Ευρώπη, το οποίο θα περιλαμβάνει 500.000 δημόσιους φορτιστές μέχρι το 2024.

Η συνδρομητική υπηρεσία Connected Navigation 9 μπορεί να διευκολύνει την πλοήγηση σε άγνωστους δρόμους, εμφανίζοντας ενημερώσεις σχετικά με την κυκλοφορία, τη στάθμευση, τη χρέωση και τους τοπικούς κινδύνους.

 

Κορυφαία στην κατηγορία συστήματα υποστήριξης οδηγού

Στοχεύοντας στη μείωση της κόπωσης του οδηγού και στην προστασία του οχήματος και των επιβατών του, η Ford έχει εγκαταστήσει την πιο ολοκληρωμένη σειρά προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης 10 που έχει προσφέρει ποτέ ως βασικό εξοπλισμό στην κατηγορία compact οχημάτων πολλαπλών δραστηριοτήτων. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Auto High Beam
 • Cruise Control
 • Driver Alert
 • Front & Rear Parking Aid
 • Hill Launch Assist
 • Intelligent Speed Assist
 • Lane-Keeping System
 • Pre-Collision Assist
 • Κάμερα Οπισθοπορείας
 • Traffic Sign Recognition
 • Wrong Way Alert

Άλλα προηγμένα χαρακτηριστικά που είναι διαθέσιμα σε ένα πακέτο συστημάτων υποστήριξης οδηγού περιλαμβάνουν: 10

 • Adaptive Cruise Control με Lane Centring και Stop & Go
 • Blind Spot Information System με Cross Traffic Alert
 • Intersection Assist
 • Reverse Brake Assist

 

Εκτός από τα νέα χαρακτηριστικά υποβοήθησης οδηγού, οι αισθητήρες παρκαρίσματος μπροστά και πίσω που περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό διευκολύνουν την οδήγηση στην πόλη, ενώ ο κύκλος στροφής των 10,7 μέτρων από κράσπεδο σε κράσπεδο και το μικρότερο των 4,4 μέτρων συνολικό μήκος του αμαξώματος βελτιώνουν την ευελιξία και την πρόσβαση σε στενούς χώρους.

 

Η έκδοση με κινητήρα EcoBoost διαθέσιμη το 2023

Εκτός από το αμιγώς ηλεκτρικό E-Tourneo Courier, το Tourneo Courier με κινητήρα EcoBoost θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία στα μέσα του 2023 παίρνοντας κίνηση από τον αποδοτικό υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα του 1,0 λίτρου απόδοσης 125 ίππων της Ford. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων ή ένα νέο, επτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη για βέλτιστη ισορροπία ανάμεσα στις ομαλές αλλαγές και την αποδοτική λειτουργία. Το Auto Start-Stop και το Active Grille Shutter είναι στάνταρ στα μοντέλα EcoBoost για βελτιστοποιημένη ενεργειακή απόδοση.

Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από μια σειρά εκδόσεων που περιλαμβάνει το περιπετειώδες Active, το premium Titanium και το στιλάτο Trend. Ο πλούσιος στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει σύστημα infotainment SYNC 4 της Ford με οθόνη αφής 8 ιντσών, 2 ασύρματη ενσωμάτωση τηλεφώνου μέσω Apple CarPlay και Android Auto 11 και ενσωματωμένο μόντεμ για συνδεσιμότητα με την εφαρμογή FordPass και over-the-air (ΟΤΑ) ενημερώσεις.

 

Υψηλής ποιότητας παραγωγή

Όλα τα μοντέλα Tourneo Courier θα παράγονται στην Κραϊόβα της Ρουμανίας, στις εγκαταστάσεις παραγωγής υψηλής ποιότητας που εντάχθηκαν πέρυσι στο δίκτυο παραγωγής της Ford Otosan. Η εταιρεία ανακοίνωσε ένα τριετές επενδυτικό σχέδιο ύψους 490 εκατομμυρίων ευρώ για την επέκταση της παραγωγής και θα κατασκευάσει το νέο όχημα παράλληλα με το συμπαγές Puma, το επιβατικό αυτοκίνητο της Ford με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη 12 το οποίο θα αποκτήσει επίσης μια ηλεκτρική έκδοση μέχρι το 2024.

 

# # #

 

1 Οι επίσημα πιστοποιημένες τιμές ενεργειακής απόδοσης θα δημοσιευτούν όταν πλησιάζει η ημερομηνία έναρξης των πωλήσεων. Στοχευμένη αυτονομία και χρόνος φόρτισης με βάση τις τιμές από τις δοκιμές του κατασκευαστή και τον υπολογισμό σύμφωνα με τον κύκλο WLTP. Η πραγματική αυτονομία ποικίλλει ανάλογα με συνθήκες όπως εξωτερικά στοιχεία, στυλ οδήγησης, συντήρηση οχήματος, ηλικία και κατάσταση υγείας μπαταρίας ιόντων λιθίου.

Οι επίσημα πιστοποιημένες τιμές απόδοσης καυσίμου και εκπομπών CO2 θα δημοσιευτούν όταν πλησιάζει η ημερομηνία έναρξης των πωλήσεων. Οι δηλωμένες καταναλώσεις καυσίμου/ενέργειας σύμφωνα με το πρότυπο WLTP, οι εκπομπές CO2 και η ηλεκτρική αυτονομία καθορίζονται σύμφωνα με τις τεχνικές απαιτήσεις και προδιαγραφές των Ευρωπαϊκών Κανονισμών (ΕΚ) 715/2007 και (ΕΕ) 2017/1151, όπως τροποποιήθηκαν τελευταία. Οι εφαρμοζόμενες τυπικές διαδικασίες δοκιμών επιτρέπουν τη σύγκριση μεταξύ διαφορετικών τύπων οχημάτων και διαφορετικών κατασκευαστών.

2 Μην οδηγείτε αφηρημένοι ή όταν χρησιμοποιείτε συσκευές χειρός. Χρησιμοποιείτε συστήματα με φωνητικές εντολές, όταν είναι δυνατόν. Ορισμένα χαρακτηριστικά ενδέχεται να κλειδωθούν όταν το αυτοκίνητο κινείται. Δεν είναι όλες οι λειτουργίες συμβατές με όλα τα τηλέφωνα.

3 Η ικανότητα φόρτωσης και το φορτίο περιορίζονται από το βάρος και την κατανομή του βάρους.

4 Η μέγιστη ικανότητα ρυμούλκησης ποικίλει ανάλογα με το φορτίο, τη διαμόρφωση του οχήματος, τα αξεσουάρ και τον αριθμό των επιβατών.

5 Προαιρετικό χαρακτηριστικό

6 Ο χρόνος φόρτισης βασίζεται σε προσομοιώσεις μηχανικής υπολογιστών του κατασκευαστή. Η ταχύτητα φόρτισης μειώνεται καθώς η μπαταρία πλησιάζει την πλήρη χωρητικότητα. Τα αποτελέσματά σας μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη φόρτιση σε ώρες αιχμής και την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας.

7 Το FordPass Connect, η εφαρμογή FordPass και η δωρεάν Connected Service απαιτούνται για απομεμακρυσμένες λειτουργίες (δείτε όρους & προϋποθέσεις του FordPass για λεπτομέρειες). Το Connected Service και οι λειτουργίες εξαρτώνται από τη διαθεσιμότητα συμβατού δικτύου. Η εξέλιξη της τεχνολογίας/τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας/ οι ικανότητες των οχημάτων μπορεί να περιορίσουν τη λειτουργικότητα και να αποτρέπουν τη λειτουργία των συνδεδεμένων υπηρεσιών. Το Connected Service δεν περιλαμβάνει Wi-Fi hotspot.

8 Το FordPass app, συμβατό με επιλεγμένες πλατφόρμες smartphone, διατίθεται μέσω λήψης (downloading). Ενδέχεται να ισχύουν χρεώσεις μηνυμάτων και δεδομένων.

9 Οι υπηρεσίες πλοήγησης απαιτούν SYNC 4 και FordPass Connect, δωρεάν Connected Service και την εφαρμογή FordPass (δείτε όρους & προϋποθέσεις του FordPass για λεπτομέρειες). Τα οχήματα που πληρούν τις προϋποθέσεις λαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες πλοήγησης για δοκιμαστική περίοδο διάρκειας 90 ημερών, η οποία αρχίζει από την ημερομηνία έναρξης της εγγύησης του νέου οχήματος. Οι πελάτες πρέπει να ξεκλειδώσουν τη δοκιμαστική υπηρεσία πλοήγησης ενεργοποιώντας το όχημα που πληροί τις προϋποθέσεις με λογαριασμό μέλους FordPass. Απαιτείται ετήσια σύμβαση σέρβις για τις συνδεδεμένες υπηρεσίες πλοήγησης. Το Connected Service και οι λειτουργίες εξαρτώνται από τη διαθεσιμότητα συμβατού δικτύου Η εξέλιξη της τεχνολογίας/τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας/ οι ικανότητες των οχημάτων μπορεί να περιορίσουν τη λειτουργικότητα και να αποτρέπουν τη λειτουργία των συνδεδεμένων υπηρεσιών. Το FordPass app, συμβατό με επιλεγμένες πλατφόρμες smartphone, διατίθεται μέσω λήψης (downloading). Ενδέχεται να ισχύουν χρεώσεις μηνυμάτων και δεδομένων.

10 Τα χαρακτηριστικά υποβοήθησης οδηγού είναι συμπληρωματικά και δεν αντικαθιστούν την προσοχή, την κρίση και την ανάγκη του οδηγού να ελέγχει το όχημα. Δεν αντικαθιστά την ασφαλή οδήγηση. Δείτε το Εγχειρίδιο Κατόχου για λεπτομέρειες και περιορισμούς.

11 Απαιτείται τηλέφωνο με ενεργή υπηρεσία δεδομένων και συμβατό λογισμικό. Το SYNC 4 δεν ελέγχει τη λειτουργία προϊόντων τρίτων. Τα τρίτα μέρη είναι αποκλειστικά υπεύθυνα για την  αντίστοιχη λειτουργικότητα τους.

12 Αυστρία, Βέλγιο, Βρετανία, Τσεχία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ρουμανία, Σουηδία, Ελβετία, Τουρκία.

 

Μοιραστείτε το άρθρο: