Τα Ford Transit και Transit Custom διακρίθηκαν στην πρώτη αξιολόγηση των συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας για van μοντέλα που πραγματοποίησε το Euro NCAP

 

  • Το Ford Transit απέσπασε το Χρυσό Βραβείο και το Transit Custom αντίστοιχα το Ασημένιο Βραβείο στη δοκιμή συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας των δημοφιλέστερων Ευρωπαϊκών van μοντέλων που διοργάνωσε το Euro NCAP
  • Μεταξύ άλλων, αξιολογήθηκε η αποτελεσματικότητα των αυτόνομων συστημάτων φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης που βοηθούν στην προστασία των van και άλλων χρηστών των δρόμων, όπως οι πεζοί και οι δικυκλιστές
  • Η προηγμένη τεχνολογία ενεργητικής ασφάλειας της Ford συμβάλλει στην αποφυγή ατυχημάτων και ελαχιστοποιεί τις δαπάνες και το χρόνο παραμονής των van οχημάτων στο συνεργείο για την αποκατάσταση των ζημιών μετά από μία σύγκρουση - κάτι ιδιαίτερα κρίσιμο για τους επαγγελματίες πελάτες

Τα Ford Transit και Transit Custom είναι δύο από τα ασφαλέστερα van μοντέλα που πωλούνται σήμερα στη Ευρώπη, σύμφωνα με τον ανεξάρτητο οργανισμό αξιολόγησης ασφάλειας οχημάτων Euro NCAP.

Στο πλαίσιο μιας νέας πρωτοβουλίας, ο οργανισμός Euro NCAP αξιολόγησε την απόδοση και αποτελεσματικότητα των συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας σε 19 από τα δημοφιλέστερα van μοντέλα της Ευρώπης. Στις δοκιμές αξιολογήθηκε το αυτόνομο σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης (AEB) που ενεργοποιείται όταν το όχημα πλησιάζει σε άλλα οχήματα, δικυκλιστές και πεζούς, καθώς και άλλα επιμέρους συστήματα, όπως η τεχνολογία διατήρησης του οχήματος στη λωρίδα κυκλοφορίας, η λειτουργία αναγνώρισης ορίου ταχύτητας και το σύστημα παρακολούθησης οδηγού.

Το Transit απέσπασε το Χρυσό Βραβείο για το πακέτο των διαθέσιμων τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας που το συνοδεύει, ενώ το Transit Custom απέσπασε αντίστοιχα ένα Ασημένιο Βραβείο. Ο οργανισμός Euro NCAP εκθείασε ιδιαίτερα το σύστημα AEB της Ford και αναγνώρισε, ως αναμφισβήτητα κορυφαία, την τεχνολογία Pre-Collision Assist με Pedestrian Detection 1.

Το Transit κατέγραψε το μοναδικό σκορ “100%“ στο σύνολο των οχημάτων και λειτουργιών για το Traffic Sign Recognition 1. Το AEB σχολιάστηκε επίσης ως το καλύτερο σύστημα για την προστασία  των δικυκλιστών.

«Γνωρίζουμε ότι η ασφάλεια αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τους επαγγελματίες πελάτες όσον αφορά στην προστασία του προσωπικού τους αλλά και όσων μοιράζονται το δρόμο μαζί τους» δήλωσε ο  Stuart Southgate, director, Safety Engineering, Ford Ευρώπης. «Είμαστε ευτυχείς που το Euro NCAP αναγνώρισε το εύρος και την αποτελεσματικότητα των τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας της Ford. Τα συστήματα αυτά προστατεύουν τους οδηγούς και είτε αποτρέπουν σοβαρά ατυχήματα, είτε περιορίζουν τις επιπτώσεις τους. Με τον τρόπο αυτό, οι προηγμένες τεχνολογίες μειώνουν τους τραυματισμούς και την ίδια στιγμή ελαχιστοποιούν το χρόνο εκτός λειτουργίας των οχημάτων λόγω εργασιών επισκευής.»

Το Euro NCAP χρησιμοποίησε τα ίδια κριτήρια για τη σύγκριση των χαρακτηριστικών ενεργητικής ασφάλειας σε κάθε van. Όλα τα οχήματα οδηγήθηκαν σε μία πίστα δοκιμών, φορτωμένα στο 50% του μέγιστου ωφέλιμου φορτίου τους ώστε τα αποτελέσματα να είναι αντιπροσωπευτικά της λειτουργίας τους σε πραγματικές συνθήκες.

Με τη βοήθεια προσομοιώσεων, αξιολογήθηκαν οι προειδοποιήσεις του οδηγού και ο τρόπος που επενεργεί το AEB όταν το van πλησιάζει σε σταθμευμένα ή αργά κινούμενα οχήματα, καθώς και όταν ένα προπορευόμενο όχημα φρενάρει απότομα. Το Euro NCAP αξιολόγησε επίσης την αντίδραση του συστήματος όταν ένα παιδί εμφανίζεται ξαφνικά στην πορεία του van, ή όταν δικυκλιστές και πεζοί διασχίζουν το δρόμο.

Πέρα από την προστασία των άλλων χρηστών των δρόμων, τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας μπορούν επίσης να συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγικότητας των van οχημάτων καθώς και στην αποφυγή δαπανηρών επισκευών και υψηλού κόστους ασφάλισης, αποτρέποντας επικείμενες συγκρούσεις.

«Με δεδομένη την κυκλοφορία εκατομμυρίων van αυτοκινήτων στους Ευρωπαϊκούς δρόμους και την ταχεία ανάπτυξη της διαδικτυακής αγοράς/διανομής προϊόντων στις πόλεις μας, τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας που τοποθετούνται στα επαγγελματικά οχήματα είναι σημαντικά για τη βελτίωση της ασφάλειας για όλους τους χρήστες των δρόμων» δήλωσε ο Dr. Michiel van Ratingen, Secretary General, Euro NCAP. «Η Ford είναι κορυφαίος κατασκευαστής επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη, και τα εξαιρετικά αποτελέσματα που πέτυχαν τα Transit και Transit Custom ενισχύουν την αυτοπεποίθηση και τη δέσμευση της Ford να εφοδιάζει την οικογένεια Transit με τις τελευταίες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού για την προστασία όλων όσων κυκλοφορούν στους Ευρωπαϊκούς δρόμους.»

Τα Transit και Transit Custom προσφέρουν μία πλήρη σειρά προηγμένων τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού, μεταξύ των οποίων τα συστήματα Intelligent Adaptive Cruise Control με Traffic Sign Recognition, Lane-Keeping System, Blind Spot Information System, και Active Park Assist.

Μοιραστείτε το άρθρο: