Το νέο Ford Ranger κατακτά την κορυφή με βαθμολογία 5 αστέρων στην αξιολόγηση ασφάλειας του Euro NCAP

 

  • Το Ford Ranger συνεχίζει να αποδεικνύει όχι μόνο ότι είναι το δημοφιλέστερο σε πωλήσεις pick-up της Ευρώπης αλλά και το ασφαλέστερο, αποσπώντας στη νεότερη γενιά του την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων στις τελευταίες δοκιμές του Euro NCAP
  • Η ειδικά μελετημένη και ανθεκτική δομή του αμαξώματος του, σε συνδυασμό με τα προηγμένα και αποτελεσματικά συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης με τα οποία εξοπλίζεται, συνέβαλαν καθοριστικά ώστε το νέο Ford Ranger να κατακτήσει την καλύτερη έως τώρα βαθμολογία σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο pick-up μοντέλο έχει αξιολογήσει ο ανεξάρτητος οργανισμός
  • Ανάμεσα στα στοιχεία που κάνουν το νέο Ford Ranger να ξεχωρίζει είναι οι 9 αερόσακοι και τα προηγμένα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης Intelligent Adaptive Cruise Control με Stop & Go, Lane Centering, Traffic Sign Recognition, Pre-Collision Assist με Autonomous Emergency Braking, Blind Spot Monitoring και Cross Traffic Alert

Το Ford Ranger κατακτά σήμερα μία ακόμα σημαντική διάκριση στον πάντοτε σημαντικό τομέα της ασφάλειας και της προστασίας επιβατών και ευάλωτων χρηστών του δρόμου, με τη νεότερη και πιο προηγμένη γενιά του δημοφιλέστερου σε πωλήσεις pick-up μοντέλου της ευρωπαϊκής αγοράς να επιβραβεύεται για τις κορυφαίες επιδόσεις της με την ανώτερη βαθμολογία των 5 αστέρων από τον ανεξάρτητο οργανισμό Euro NCAP.

Ανθεκτικότερο όσο ποτέ άλλοτε όσον αφορά τη δομή του αμαξώματος, αλλά και ακόμα πιο προηγμένο σε τεχνολογίες, το νέο Ford Ranger εξοπλίζεται με 9 στο σύνολο αερόσακους, σε συνδυασμό με μία πλήρη σουίτα από έξυπνα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, τα οποία εμπνέουν αυτοπεποίθηση και σιγουριά κατά την οδήγηση και συμβάλλουν καθοριστικά στην αποφυγή των ατυχημάτων ή τον μετριασμό των επιπτώσεών τους τόσο για τους επιβάτες, όσο και για τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου.

«Το Ford Ranger είναι το δημοφιλέστερο pick-up της Ευρώπης από το 2015 – και είμαστε αποφασισμένοι αυτό να μην αλλάξει», δήλωσε με σχετική ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Hans Schep, general manager, Commercial Vehicles, Ford Ευρώπης.

«Το νέο, συναρπαστικό Ranger επόμενης γενιάς ξεκίνησε πρόσφατα να παράγεται και τώρα είμαι στην ευχάριστη θέση να σας αναφέρω ότι μόλις απέσπασε τη βαθμολογία των 5 αστέρων από τον Euro NCAP. Έτσι είναι το pick-up με την καλύτερη βαθμολογία μέχρι σήμερα σύμφωνα με τα πιο απαιτητικά πρότυπα του 2022 της ανεξάρτητης αρχής ασφαλείας. Το Ford Ranger ήταν το πρώτο pick-up που τιμήθηκε με 5 αστέρια από τον Euro NCAP το 2011, και επομένως το γεγονός ότι θέτει τα πρότυπα για μία ακόμα φορά, αποτελεί την επικύρωση της σκληρής δουλειάς που έγινε από την παγκόσμιας κλάσης ομάδα των μηχανικών μας», προσθέτει ο Hans Schep.

Συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης που κάνουν τη διαφορά

Το νέο Ford Ranger είναι εφοδιασμένο με ένα πλήθος από έξυπνα και προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, τα οποία συμβάλλουν καθοριστικά ώστε η νεότερη γενιά του κορυφαίου pick-up μοντέλου της ευρωπαϊκής αγοράς να αποσπάσει επάξια από τον Euro NCAP την ανώτερη βαθμολογία των 5 αστέρων στον τομέα της ασφάλειας και της προστασίας των επιβατών. Ένα από τα συστήματα αυτά είναι και το Intelligent Adaptive Cruise Control με Stop & Go, το οποίο επιτρέπει στον οδηγό του αυτοκινήτου να διατηρεί μια προκαθορισμένη ταχύτητα και απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Στην περίπτωση μάλιστα κατά την οποία η ροή της κίνησης επιβραδύνει, τότε το όχημα θα μειώσει αυτόματα την ταχύτητά του και εν τέλει θα ακινητοποιηθεί, ενώ θα επιστρέψει στην καθορισμένη ταχύτητα μόλις η ροή της κυκλοφορίας αποκατασταθεί. Επιπλέον, το σύστημα Lane Centering βοηθά τον οδηγό να διατηρεί το νέο Ranger στο κέντρο της λωρίδας, με το Traffic Sign Recognition να προσαρμόζεται αυτόματα στο αναγραφόμενο όριο ταχύτητας.

Με το σύστημα Pre-Collision Assist με Autonomous Emergency Braking, το νέο Ford Ranger είναι σε θέση να ειδοποιήσει τον οδηγό του για πιθανή σύγκρουση με όχημα, ποδηλάτη ή πεζό που βρίσκεται μπροστά, και τώρα, ενώ το όχημα στρίβει σε διασταυρώσεις. Εάν ο οδηγός δεν προβεί στις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες, τότε το σύστημα θα ενεργοποιήσει αυτόματα για λόγους ασφαλείας τα φρένα του οχήματος.​

Ένα ακόμα καινοτόμο σύστημα του νέου Ford Ranger είναι το Blind Spot Monitoring με Cross Traffic Alert, το οποίο βοηθά τον οδηγό να αλλάζει με ασφάλεια λωρίδα κυκλοφορίας και να δέχεται ειδοποιήσεις όταν ένα όχημα εισέρχεται στη ζώνη τυφλού σημείου. Από τη μεριά του, το Cross-Traffic Alert προειδοποιεί για κίνηση που πλησιάζει από τα πλάγια όταν το όχημα κινείται με όπισθεν.

Μοιραστείτε το άρθρο: